Više od polovine žena koristi vibrator

24. oktobar 2011.

Da li zahvaljujući seriji ’Seks i grad’ ili prosto seksualnom osvešćivanju, tek upotreba seksualnih pomagala poput vibratora više nije tabu tema. Istraživanje koje je sprovedeno u Sjedinjenim Državama pokazalo je da ga preko 50% žena koristi za samozadovoljavanje, a 45% muškaraca za predigru ili tokom seksualnog odnosa sa partnerkom. I muškarci i žene koji redovnije koriste vibrator češće idu kod urologa, odnosno ginekologa i vrše samopreglede.Doktorka Debra Herbenik sa Univerziteta u Indijani ispitala je preko dve hiljade žena od 18 do 60 godina i rezultati su pokazali da je njih 52,5% koristilo vibrator, a jedna od četiri žene ga je koristila u zadnjih mesec dana. Jača želja za seksom, više orgazama i manje bolnih seksualnih odnosa su prednosti kojom mogu da se pohvale dame koje koriste ovo pomagalo, naspram onih koje ga ne upotrebljavaju.

“Istraživanje o korišćenju vibratora potvrđuje ono što mnogi znaju već decenijama – upotreba vibratora je uobičajena, pozitivno je vezana uz seksualno zdravlje, što podrazumeva želju i orgazam i retko ima neželjenih posledica“, rekla je dr Herbenik.

Od hiljadu ispitanih muškaraca, godina od 18 do 60, njih 45% ponekad koristi vibrator za predigru ili seks sa partnerkom. Ti isti muškarci ocenjuju svoju seksualnu želju, zadovoljstvo i orgazam daleko većim ocenama od onih koji ne koriste vibrator.

Preneseno:  www.srbijanet.rs